NIEUWS

Kwalificatiewedstrijd KNSB cup in De Meent

 

ALKMAAR - In Sportcomplex De Meent vindt zaterdag 30 september en zondag 1 oktober de eerste kwalificatiewedstrijd plaats om de KNSB cup. Deze wedstrijd is tevens een kwalificatiewedstrijd voor de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden medio februari 2018.

 

Tijdens de wedstrijd in Alkmaar verschijnen vier rijders voor AIJC Kunstrijden aan de start: Zena-Rae Borst (16 jaar) en Lika Brons (15 jaar) - beiden junioren, Melissa Hopman (13 jaar) en Vladimir Markov (15 jaar) - beiden Advanced Novice.

 

 

De landelijke KNSB cup selectiewedstrijden zijn een opmars voor deelname aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden/Challenge Cup tussen 22-25 februari 2018 op de Uithof in Den Haag. Rijders moeten naast leeftijdsgebonden selectie criteria, een bepaald minimum aantal punten behalen voor hun technische uitvoering en presentatie.

Zaterdag vindt de wedstrijd plaats tussen 11.00 en 16.00 en zondag tussen 9.30 en 17.30. Toegang is gratis. De wedstrijd in Alkmaar wordt live uitgezonden via Show Your Skill.Online

De livestream is te vinden via facebook: www.facebook.com/ShowYourSkill.Online/.

 

ALKMAARSCHE IJSCLUB PRESENTEERT GROTE IJSSHOW 'CELEBRATIONS'

 

Op zaterdag 1 en zondag 2 april presenteert de Alkmaarsche IJsclub haar jaarlijkse grote ijsshow. In deze editie worden de grenzen van het feesten opgezocht onder de noemer 'Celebrations'. Feesten is traditie maar we gaan ook feesten over de grenzen: Halloween, Thanksgiving, Carnaval in Rio, Midzomerfeest....het zal allemaal niet ontbreken. Op YouTube is een promo-filmpje te zien.

Alle kunstrijders uit de regio, van groot tot klein en van beginner tot internationaal, zullen elkaar in rap tempo afwisselen in de mooiste creaties. De ijshal wordt omgetoverd tot een waar theater met tribunes, professioneel licht en geluid, theaterdoeken en decor. Celebrations staat onder de bezielende leiding van Marcus Deen (meervoudig Nederlands Kampioen kunstrijden, EK, WK) en Terry Banghart (voorheen soliste bij Holiday on Ice and Ice Capades), en wordt mede mogelijk gemaakt door het TAQA Cultuurfonds en McDonald's Alkmaar West.

 

Iedereen is uitgenodigd om mee te feesten in de ijshal van De Meent in Alkmaar. Op 1 april begint de show om 19:00 uur en op 2 april om 15:00 uur. Kaarten kosten €15, vip-kaarten € 35. Bestellen kan via www.aijc.nl. Kijk ook op facebook

KAYLEE MOREE NAAR GOUD BIJ KNSB-BOKAAL, BRONS EN MARKOV CLUBKAMPIOENEN

 

Het was een druk wedstrijdweekend voor AIJC kunstrijden. Zaterdag werden de clubkampioenschappen verreden en zondag vond in Dordrecht de finale van de KNSB-Bokaal 2017 plaats. Kaylee Morée was een van de favorieten bij de midi's en zij maakte die rol volledig waar door het goud te pakken.

Tien leden van AIJC hadden tijdens vijf selectiewedstrijden voldoende punten verzameld om in de finale te staan van de KNSB-Bokaal voor beginnende wedstrijdrijders. Kaylee Morée was al hele seizoen eerste of tweede bij de meisjes midi's.

Zondag reed het 11-jarige talent weer erg sterk en sleepte het goud in de wacht.

Andere rijders deden het ook niet onverdienstelijk. Collega midi Alessia Ballirano werd 5e. Bij de mini's werden Elizabeth Pielkenrood 5e, Sharon Luit 9e en Willemijn van Dijk 16e. Bij de maxi's werd Merel Boersma 5e. Bij de starters en de pupillen werden de allerjongste rijders Dahlia Fuchs 11e, Zsofia Szaraz 5e, Vanessa Dreyer Fernandez 6e en Esmee van Sermond 7e.

Een dag eerder werden op thuisbasis De Meent de jaarlijkse clubkampioenschappen verreden, waaraan iedereen van elke niveau mee kan doen. Uiteindelijk gingen Lika Brons en Vladimir Markov met de wisselbekers voor het hoogste niveau naar huis.

 

 

MELISSA HOPMAN WINT ZILVER BIJ OPEN NK KUNSTRIJDEN

 

Van woensdag tot en met zondag vond bij de Uithof in Den Haag het Open NK 2017 plaats, tevens een internationale Challenge Cup. Melissa Hopman presteerde uitstekend in de categorie Basic Novice Dames A. De 11-jarige debutante uit Alkmaar reed een technisch sterke kür op muziek uit de film 'The Artist' en verdiende een hoge score. Als derde geplaatst pakte ze uiteindelijk zilver, slechts een punt van goud af. Ook in de Challenge Cup werd Hopman tweede.

 

Melissa Hopman traint vijf keer per week met ex-nationaal kampioen Marcus Deen bij de Alkmaarsche IJsclub in De Meent.

De choreografie was in handen van Terry Banghart, voormalig soliste bij Holiday on Ice. In seizoen 2015-2016 werd al duidelijk dat Melissa een talentje was toen ze gewestelijk kampioen van Noord-Holland /  Utrecht werd.

 

 

Tijdens de Kunstrijweek werd tevens gestreden om de Nationale Titels in de KNSB Cup A. Ook hier werd namens de AIJC zilver veroverd, en wel door de 14-jarige Lika Brons in de categorie Advanced Novice Dames A. De 15-jarige Zena Rae Borst greep nét naast de medailles bij de Junioren dames A. De 11-jarige Sterre de Jager werd 5e in de Pre Basic Novice Dames A. De enige deelneemster van AIJC niet uit Alkmaar was Kookai Nowack. De 10-jarige Basic Novice Dames A uit Den Helder werd netjes negende in de categorie.

VIJF KUNSTRIJDSTERS AIJC NAAR OPEN NK EN FINALE CUP A

 

Van 23 en 26 februari vindt in De Uithof in Den Haag de KunstrijWeek plaats. Verreden worden het Open NK, tevens een grote internationale Challenge Cup, en de finale van de KNSB Cup A. Onder leiding van hoofdcoach Marcus Deen, zullen vijf toppers van de Alkmaarsche IJsclub afreizen naar de Uithof in Den Haag. Het ONK wordt live uitgezonden via het nieuwe platform ShowYourSkillOnline. Kijk voor het hele programma op schaatsen.nl.

 

Melissa Hopman doet mee aan het Open NK. De 11-jarige Basic Novice uit Alkmaar (zie foto) staat als derde geplaatst in de categorie Basic Novice meisjes. Zij zal strijden om de titel, maar ook een plek hoog tussen de internationals. Voor de Cup A finale staan vier meisjes opgesteld. De 14-jarige Lika Brons is als eerste geplaatst in de categorie Advanced Novice. De 15-jarige Zena Rae Borst staat derde in de categorie Junioren en de 11-jarige Sterre de Jager bezet diezelfde ranking in de klasse Pre Basic Novice. De 10-jarige Kookai Nowack uit Den Helder staat als zevende geplaatst in de klasse Pre Basic Novice.

 

De finales volgen op zes selectiewedstrijden, waarvan twee Cups op thuisbasis De Meent. Voor het komende seizoen zal er een tribune gereed zijn.

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 vieren wij de jaarlijkse ijsshow van de Alkmaarsche IJsclub!

 

Het thema van deze editie staat in het teken van "feesten" en daarbij zoeken wij het ook over de grenzen op! Feesten is traditie maar we gaan ook feesten over de grenzen: Halloween, Thanksgiving, Carnaval in Rio, Midzomerfeest....het zal allemaal niet ontbreken! We gaan er een feestje van maken! Feest u met ons mee?

De jaarlijkse ijsshow van AIJC Kunstrijden vindt plaats op IJsbaan De Meent. Al onze schaatsers, van groot tot klein zullen akte de présence geven! 

 


Kunstschaatsers uit de Regio Alkmaar zetten elk jaar een fantastische ijsshow neer. De optredens van beginnende schaatsers en gevorderden die meedoen op nationaal en internationaal niveau wisselen elkaar in hoog tempo af. 
De ijshal wordt omgetoverd in een waar theater met tribunes, professioneel licht en geluid, theaterdoeken en decor. 
De schaatsers krijgen allen een kür in de show en hier worden zowel kostuums, make-up en kapsels als eventuele pruiken en accessoires op aangepast! 
De IJsshow van AIJC belooft wederom een waar spektakel te worden en staat onder de bezielende leiding van Marcus Deen (meervoudig Nederlands Kampioen kunstrijden, EK, WK) en Terry Banghart (voorheen soliste bij Holiday on Ice and Ice Capades). 

IJSSHOW CELEBRATIONS wordt mede mogelijk gemaakt door het TAQA Cultuurfonds en wordt gesponsord door MacDonalds Alkmaar West

Data: 
* 1 april 2017 - 19.00 IJSSHOW op de Meent Alkmaar 
* 2 april 2017 - 15.00 IJSSHOW op de Meent Alkmaar 

Kaartverkoop:http://aijc.nl/kunstschaatsen/ijsshow/kaarten-ijsshow-bestellen
standaard 15,- / VIP 35,-

 

Promofilm: https://m.youtube.com/watch?v=vF3vnM2pTmY

Facebook: www.facebook.com/AIJCkunstschaatsen/

Contact: ijsshow.aijc@gmail.com

 

 

1x goud, 2x brons en diverse personal best op De Meent en Heerenveen

 

Afgelopen weekend vonden er diverse KNSB selectie wedstrijden kunstrijden plaats en AIJC scoorde wederom een aantal podiumplaatsen.

 

Heereveen: In de Thialf Heerenveen werd afgelopen zaterdag de 4e nationale bokaal wedstrijd verreden en AIJC behaalde 1x goud en 2x brons. Wederom behaalde Kaylee Morée het goud binnen bij de Midi's met een nieuw personal best. Haar clubgenootje Alessia Ballirano behaalde in dezelfde categorie een welverdiende 3e plaats met ook een nieuw personal best. Een mooie 3e plaats was er tevens voor Merel Boersma in de Maxi's, ook zij verbeterde haar punten. De dames strijden samen met AIJC rijders Billy de Munk, Sanne Dekker en Femke Jansen voor een finaleplaats op de Nationale Bokaal Finale te Dordrecht op 26 maart. De meeste dames zijn al verzekerd van een finaleplaats.

 

Alkmaar: Op zondag 15 januari werd de selectiewedstrijd verreden voor de jongere A rijders. Kookai Nowack had een mooie 17e plaats en Sterre de Jager een prachtige 11e plaats met ook een nieuw personal best. Beide dames hebben zich geplaats voor de finale van de KNSB cup A, mid februari tijdens de kunstrijweek in Den Haag. Ook Melissa Hopman behaalde met ruim 35 punten een nieuw personal best. Zij is was al geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap maar nu is zij zeker van een finale plek met deze stijging in de top 4. In de Mini's wist AIJC de 6e, 7e en 8e plaats te pakken door Willemijn van Dijk, Sharon Luit en Elizabeth Pielkenrood. Elizabeth Pielkenrood is reeds verzekerd van een finaleplaats.

 

Skate off: In aanwezigheid van Wethouder Sport Pieter Dijkman besloot de lange wedstrijddag met de spannende skate off van de top 5 junioren van Nederland, voor uitzending naar het Europees Jeugd Olympisch Festival, welke plaats vindt eind februari in Turkije. Deze werd gewonnen door Sam Jansen uit Pijnacker.

 

 

Extra ingelaste landelijke KNSB selectie wedstrijd op De Meent

 

Op zondag 15 januari 2017 is er tussen 8.30 en 20.30 uur, een extra ingelaste landelijke KNSB selectie wedstrijd op De Meent.

In Alkmaar strijden kunstrijders van AIJC nogmaals om de kwalificatiepunten voor een plek in de ONK finale, welke plaatsvindt tijdens de Kunstrijweek tussen 22-26 februari 2017 op de Uithof in Den Haag.
Voor AIJC komen de rijders Melissa Hopman (basic novice A), Kookai Nowack en Sterre de Jager (pre basic novice A), Sharon Luit, Elizabeth Pielkenrood en Willemijn van Dijk (mini’s) wederom in actie. Melissa Hopman is reeds verzekerd van de punten voor het NK.

 

Tevens vindt op De Meent de spannende skate off plaats voor het European Youth Olympic Festival [EYOF].
De top 5 van de Nederlandse junioren zullen hun korte en lange kür middags en avonds rijden en strijden om de magische 100 punten. Slechts 1 rijder wordt uitgezonden naar Turkije van 12 t/m 17 februari 2017.

 

AIJC Kunstrijden is er trots op om wederom een dergelijk grootschalig KNSB evenement te kunnen organiseren, samen met de Meent en de KNSB. AIJC is tevens verheugd dat de wethouder Sport en Financiën, Pieter Dijkman, op deze dag aanwezig zal zijn.

 

In hetzelfde weekend vindt op zaterdag 14 januari tevens in Heereveen de 4e Nationale Bokaalwedstrijd plaats.
Voor AIJC komen de volgende rijders uit: Kaylee Morée, Alessia Ballirano en Billy de Munk (midi’s), Sanne Dekker en Merel Boersma (maxi’s), Amber Molengraaf en Amy Dieke (pre basic novice B).
Zij strijden om de kwalificatiepunten voor de landelijke Nationale Bokaal finale (B finale) op 26 maart in Dordrecht.

 

 

De wedstrijd wordt wederom live uitgezonden via Show Your Skill.Online.

De livestream is te vinden via facebook: https://www.facebook.com/ShowYourSkill.Online/
Meer informatie over starttijden en deelnemers op: www.schaatsen.nl

VLADIMIR MARKOV TWEEDE BIJ VIJFDE KNSB-KWALIFICATIE

 

Afgelopen weekend namen de vijf hoogst geplaatste kunstschaatsers van de Alkmaarsche IJsclub deel aan de vijfde KNSB-kwalificatiewedstrijd van het seizoen. In de Jaap Edenhal te Amsterdam behaalde de 14-jarige Vladimir Markov een prachtige tweede plaats in de categorie Advanced Novice. Zena Borst (15), Lika Brons (15), Iris Groot (14) en Melissa Hopman (12) kwamen niet op het podium, maar scoorden wel persoonlijke puntenrecords. In februari zal duidelijk worden wie doorgaan naar het Nederlands Kampioenschap en de KNSB-finales.

 

 

Het aantal deelnemers voor deze wedstrijd was zo hoog, dat niet alle talenten van AIJC van start konden. De ijsclub organiseert daarom samen met Alkmaar Sport en de schaatsbond een extra wedstrijd op 15 januari in Sportcomplex De Meent.

Weer podium voor Kaylee Morée op nationale bokaalwedstrijd

 

Op 26 en 27 november werd de tweede nationale bokaalwedstrijd verreden in Nijmegen. Hoofdcoach Marcus Deen en choreografe Terry Banghart waren aanwezig met elf rijders van AIJC. Kaylee Moree was met zilver opnieuw succesvol, maar ook de andere rijders lieten een prachtige kür zien.

 

Kaylee Moree presteerde goed en kon haar punten uit de vorige selectiewedstrijd handhaven, waarin ze ook op het podium eindigde.

 

Alessia Ballirano belandde net naast het podium maar verbeterde wel ruimschoots haar puntenrecord. Bij de mini's behaalde Elizabeth Pielkenrood eveneens een mooie vierde plaats. Bij de midi's waren er nog twee top 10 klasseringen voor Femke Jansen (7e) en Merel Boersma (10e), Na zes kwalificaties volgt de landelijke finale op 26 maart in Dordrecht.

Afhankelijk van de grootte van de groep worden de beste zes, acht of zestien rijders geselecteerd. In totaal strijden 19 AIJC-rijders mee om de punten. De derde bokaal is in Zoetermeer op 17 en 18 december.

 

Thuis organiseert AIJC Kunstrijden in samenwerking met Alkmaar Sport en de KNSB een extra selectiewedstrijd op 15 januari, voor zowel de Mini's als ook de jonge KNSB A-rijders. Op deze dag vindt tevens de landelijke skate-off plaats voor deelname aan de European Youth Olympic Games.

 

AIJC opent sterk het winterseizoen

  

Gepubliceerd: 23 oktober 2016

 

De regionale kunstschaatsafdeling AIJC organiseerde in oktober de eerste Nationale Bokaalwedstrijd. Maar liefst 121 deelnemers uit heel Nederland kwamen naar de ijshal van Sportcomplex De Meent. Een record!

Van de  deelnemende AIJC schaatsers behaalden 4 een podiumplaats. Maar ook degenen die niet op het podium terecht kwamen, lieten prachtige kuren zien.  Dat was goed te merken aan de vele toeschouwers die aan de boarding bleven gekluisterd.

 

De prijzen voor AIJC vielen in de M categorie. In deze categorie laten de schaatsers alle enkelvoudige sprongen zien.  Podiumplaatsen waren er voor: Elizabeth Pielkenrood (3e plaats mini’s t/m 10 jaar) , Kaylee Moree en Billy de Munck (resp. 1e en 3e plaats midi’s t/m 13 jaar), Merel Boersma (1e plaats max’s vanaf 13 jaar).

WAAGBOKAAL WORDT NATIONALE BOKAALWEDSTRIJD

 

ALKMAAR – Dit seizoen is de Alkmaarse Waagbokaal door de KNSB aangewezen als eerste Nationale Bokaalwedstrijd in de ijshal van Sportcomplex De Meent. Bokaalwedstrijden zijn er zaterdag 15 en zondag 16 oktober voor de beginnende en gevorderde oudere (B) schaatsers. De beste schaatsers van de Nationale Bokaalwedstrijden zullen eind maart meedoen aan de landelijke finale. Toegang is gratis.

 

 

Maar liefst 121 deelnemers van verschillende clubs uit heel Nederland hebben zich ingeschreven voor deze wedstrijd. Vanwege het grote aantal deelnemers is de wedstrijd uitgespreid over twee dagen. Zaterdag 15 oktober gaan de gevorderde kunstschaatsers van start. Vanuit de Alkmaarsche Ijsclub zullen deze dag elf schaatsers hun kur aan de jury laten zien. In de ochtend de M-categorie en ’s middags is de ijshal voor de Novice’s en Junioren B. Zondagochtend 16 oktober zijn de beginnende wedstrijdschaatsers aan de beurt. Vijf jonge schaatsers van de Alkmaarsche IJsclub komen deze dag uit in de categorieën Starters en Pupillen.

VLADIMIR MARKOV EN LIKA BRONS SUCCESVOL IN EIGEN HUIS

 

Vrijdag en zaterdag werden in De Meent de 2e KNSB cup selectiewedstrijden verreden voor kunstrijders. Thuisclub AIJC organiseerde voor het eerst een wedstrijd op dit hoge niveau en kon tevreden terugkijken op een goed verloop. Niet alleen wat betreft organisatie, maar ook de prestaties van de eigen schaatsers.

 

De Alkmaarsche rijders deden het verrassend goed, zo vroeg in het seizoen. Voor Vladimir Markov was er een 1e plaats in de categorie Advanced Novice heren. Lika Brons behaalde een mooie 4e plaats bij de Advanced Novice dames. De andere rijders hebben ook goed gepresteerd en waren goed vertegenwoordigd in het middenklassement. Het gehele weekend was de wedstrijd live te bekijken via de live stream op Facebook.

 

 

De wedstrijdploeg bereidt zich nu verder voor om punten te behalen voor de Open Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag in februari 2017. Vladimir Markov, Lika Brons, Zena-Rae Borst (junioren), Iris Groot (Advanced Novice), Melissa Hopman (Basic Novice), Sterre de Jager en Kookai Nowack (Pre Basic Novice) zullen daartoe hun volgende kwalificatiewedstrijd rijden op 8 en 9 oktober in Den Bosch.

2e KNSB cup (NK kwalificaties) op De Meent 

 

Gepubliceerd: 14 september 2016 

 

Op 17 en 18 september vindt op Sportcomplex De Meent de 2e selectiewedstrijd om de KNSB cup plaats. Deze wedstrijd is tevens een kwalificatiewedstrijd voor het NK kunstrijden in februari.

Het is voor het eerst dat Alkmaar een kunstrijwedstrijd op dit hoge niveau mag organiseren. De Alkmaarsche IJsclub en Alkmaar Sport NV zijn er trots op, dat zij de Nederlandse schaatstop mogen ontvangen. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk.

 

 

 

Ook dit jaar heeft de Alkmaarsche IJsclub weer een mooie wedstrijdploeg. Tijdens de wedstrijd in Alkmaar starten maar liefst 7 schaatsers.  Zena-Rae Borst (junioren), Vladimir Markov (Heren Advanced Novice), Lika Brons en Iris Groot (Advanced Novice), Melissa Hopman (Basic Novice), Sterre de Jager en Kookai Nowack (Pre Basic Novice)

 

Bekijk de wedstrijd live in Alkmaar of via de

live stream https://www.facebook.com/ShowYourSkill.Online/

 

Meer informatie over starttijden en deelnemers op: www.schaatsen.nl